در جلسه با اولیا چگونه ظاهر شویم ؟(ده نکته برای نشان دادن یک معلم حرفه ای)
جلسه اولیا حرفه ای باش
جلسه والدین-معلم یک فرصت عالی برای خانوادههاست تا با معلمان دیدار کرده و در مورد پیشرفت فرزندانشان صحبت کنند. در این جلسات، معلمان بیشتر در مورد رشد و پیشرفت دانش آموزان در درس هایشان و مشکلات دانش آموزان و مسائلی که در مدرسه درباره دانش آموزان پیش آمده ، صحبت می کنند و فرصتی دارند تا با تعامل با اولیا دانش آموزان ، زمینه ای برای کمک گرفتن از اولیا برای پیشبرد اهداف تدریس، ایجاد کنند.
برنامهریزی برای یک جلسه والدین-معلم موفق شامل آمادهسازی و پیشبینی برخی از مواردی است که خانوادهها میخواهند بدانند. ما در زیر یک راهنمای جامع را تدوین کردهایم تا به شما در برنامهریزی یک جلسه مؤثر کمک کنیم.
چگونه یک جلسه والدین و مربیان موفق برگزار کنیم :
یک جلسه موفق والدین و معلمان مستلزم برنامه ریزی دقیق است تا اطمینان حاصل شود که هم معلمان و هم خانواده ها بیشترین بهره را از زمانی که در اختیارشان هست ، می برند. معلمان می توانند قبل از جلسه، یک برنامه کامل و دقیق برای جلسه تهیه کند، یک گزارش درباره عملکرد هر دانش آموز تهیه کنند و قبل از شروع جلسه از والدین بخواهند سوالات خود را روی برگه ای بنویسند.
در زیر به مراحل مهمی می پردازیم که باید هنگام آماده شدن برای ملاقات با خانواده دانش آموزان در نظر بگیرید:
1.مواد جلسه را از قبل تهیه کنید.
در جلسه اولیا – معلم میتوان از قبل پوشه کار های دانش آموزان را آماده کرد تا به عنوان گزارشی از عملکرد دانش آموزان به اولیا ارائه داد.اگر معلم سعی کند که پوشه کار دانش آموزان را در طول سال تحصیلی کامل و جامع ایجاد کند ، حین ارائه گزارش می تواند یک نمای کلی از وضعیت دانش آموزان در حیطه های شناختی ، عاطفی و روانی را به والدینشان ارائه بدهند.
همچنین آماده کردن یک خلاصه از وضعیت هر دانش آموز،میتواند به شما این امکان را بدهد که بدانید در حین ملاقات با اولیای دانش آموزان ، بیشتر روی چه نکاتی وقت بگذارید.البته باید توجه کنید که اگر دانش آموزی دارای مشکل حادی است ، منتظر برگزار شدن جلسه اولیا و معلمان نشوید و در اسرع وقت با والدین دانش آموز ارتباط برقرار کنید. این تضمین می کند که روند حل هر مشکلی سریع شروع شود و خانواده ها در طول یک کنفرانس والدین و معلمان غافلگیر نشوند.
2.ارسال اطلاعیه های دعوت :
اطلاعیه دعوت می تواند شامل تاریخ و زمان جلسه و مکان آن باشد. همچنین، این اطلاعیه می تواند اهمیت حضور در همایش اولیا و مربیان و فرصت پرسیدن سوالات را به والدین یادآوری کند تا اولیاء به حضور در جلسه تشویق شوند.
3. محیطی دلپذیر ایجاد کنید.
اطمینان حاصل کنید که محیط جلسه برای خانواده ها دلپذیر و راحت است . همچنین مطمئن شوید که فضای
زیادی برای پذیرش هم ه والدین وجود دارد.همچنین صندلی و قلم و کاغذهایی را برای والدین تهیه کنید تا در
در صورت لزوم استفاده کنند . بسته به بودجه خود، میتوانید برای جلسه میان وعده های سالم یا آب را نیز برای
نوشیدن ، تهیه کنید
4. اهداف کنفرانس را مجددا بیان کنید.
هدف اصلی این جلسه ، بحث در مورد پیشرفت کودکان است. شما می توانید به والدین در مورد عملکرد جسمی،
اجتماعی، تحصیلی و عاطفی فرزندانشان توضیح دهید و نکات الزم و ضروری را به آن ها آموزش بدهید.بد نیست
بدانید که همه تغییرات دانش آموزان مهم هستند، چه مثبت و چه منفی. با این حال، توصیه می شود که با نکات
مثبت قبل از بحث در مورد نکات منفی شروع کنید.
5. در مورد وضعیت پیشرفت کودک با والدینش بحث کنید.
والدین روی موفقیت فرزندشان سرمایه گذاری می کنند و می خواهند از روند پیشرفت او آگاهی داشته باشند .
شما می توانید با توجه به پوشه کار دانش آموز و آنچه که با مشاهده رفتار دانش آموز متوجه شده اید ، در مورد
میزان پیشرفت دانش آموزان کالستان صحبت کنید.ضمنا برخی از والدین ممکن است بخواهند بدانند فرزندشان
در مقایسه با همساالنشان چگونه عمل می کند. مؤدبانه به آنها یادآوری کنید که که نباید فرزندشان را با دیگران
مقایسه کنند و این جلسه برای بررسی میزان رشد فردی کودکشان است
6. حفظ آرامش حین چالش داشتن با اولیاء
داشتن گفتوگو های چالش برانگیز و پر تنش با والدین دانش آموزان ،بخش ناخوش آیند و غیر قابل اجتناب جلسه با اولیاء است.با این وجود همواره به یاد داشته باشید بایستی خیلی تالش کنید که روابط خود با والدین را بر اساس ارتباط موثر ، اعتماد و همکاری استوار کنید تا در مواقعی که تنشی پیش می آید، بتوانید از این پایه ها برای مدیریت گفتوگو استفاده کنید.
همچنین توصیه می شود که برنامه ریزی کنید تا مسائل چالش برانگیر و حساس را در یک زمان غیر از جلسه اولیا – معلم ، حل کنید .اما با این حال اگر بحثی چالش برانگیز در جلسه به وجود آمد ، آرامش خود را حفظ کنید و برای حل آن چالش ، تمرکز کنید .همچنین از والدین بخواهید که دیدگاه خود پیرامون مسئله پیش آمده را واضح و شفاف بیان کنند تا به موضوع کامال واقف شوید و در صورت لزوم نکات مهم را یادداشت کنید تا حین پاسخ دادن، نکته ای از قلم نیفتد . همچنین در صورت طولانی شدن بحث ، می توانید پس از پایان گفتوگویتان ، زمان استراحتی را برای خود و اولیا در نظر بگیرید.
7. استفاده از اصطلاحات سخت و تخصصی ممنوع .
از استفاده از اصطالحاتی که والدین برای درک آن مشکل دارند، خودداری کنید. همچنین، اگر از اصطالحی که درک آن توسط اولیا سخت است استفاده کردید ،آن را توضیح دهید تا سوء تفاهمی ایجاد نشود.هرچقدر بتوانید ساده تر و با مثال بیشتر ، با والدین دانش آموز صحبت کنید بهتر می توانید به نتیجه برسید.
8 سوال پرسیدن را فراموش نکنید .
آماده سازی سواالت مرتبط برای پرسیدن از خانواده گام مهمی در آماده سازی شما است. بهتر است که حین
پاسخ دادن به سواالت شما ، از نکاتی که حائز اهمیت هستند ، یادداشت برداری کنید. ضمنا سواالت شما می
توانند حول محور نقاط قوت، نیازها، چالش ها و سبک یادگیری کودک باشند
9 به خانواده ها اهداف عملی ارائه دهید.
یکسری اهداف را برای خود تنظیم کنید که با کمک اولیاء دانش آموز به آن ها برسید.برای مثال اگر پایه دانش آموزی در درس ریاضی ضعیف است ، از اولیاء او بخواهید که نظارت بیشتری بر فرزند خود داشته باشند تا بیش از پیش به درسش اهمیت بدهد و حتی در صورت امکان با فرزند خود ریاضی کار کنند.حتما به والدین توصیه کنید که که به فرزندان خود در انجام تکالیف کمک کنند یا هر وسیله ای که در بهبود یادگیری فرزندشان در خانه کمک میکند ، خریداری کنند.درضمن اگر والدین دانش آموزی به هر دلیلی توانایی کار با فرزند خود را نداشت ، میتوانید آن ها را تشویق کنید که فرزندشان را در کالس های فوق برنامه مدرسه ثبت نام کنند.
10. پیگیری را فراموش نکنید.
اگر می خواهید بدانید که آیا راه حل هایی که برای حل مشکالت دانش آموزان ارائه داده اید، کار می کنند یا خیر، باید ارتباط خود با اولیاء را تداوم ببخشید .شما میتوانید از طریق تماس تلفنی یا به صورت پیامک، با اولیا در ارتباط باشید.برای این کار اطلاعات تماس خود را با آنان به اشتراک بگذارید .ضمنا اگر نتیجه پیگیری ها نامطلوب بود، می توانید توصیه های خود را تغییر دهید. به عبارت دیگر، اگر چیزی کار نکرد، باید راه حلهای دیگری را امتحان کنید. به خاطر داشته باشید که یک یادداشت تشکر برای تشکر از خانواده ها به خاطر وقت گذاشتن برای بهبود فرزندشان و همکاری با شما ، تدارک ببینید
جمع بندی:
ما در این مقاله به بررسی نکات ی مهم برای برگزاری یک جلسه موفق بین معلمان و والدین پرداختیم. این جلسات فرصتی برای تعامل مستقیم بین معلم و اولیا هستند و همچنین فرصتی خوب برای بحث در مورد پیشرفت ها و مشکالت دانش آموزان هستند . در مقاله بر اهمیت آمادگی معلم، شامل تهیه گزارش های دقیق از عملکرد دانش آموزان و ارسال دعوت نامه های مناسب، اشاره شد . همچنین، محیط جلسه باید دلپذیر باشد و معلم از زبان ساده و قابل فهم برای والدین استفاده کند .در آخر نیز توصیه شد که معلمان بعد از جلسه با اولیاء ، پیگیری الزام را انجام دهند تا مطمئن شوند نتایج بحث ها در حال تحقق هستند . در مجموع، سعی شد که در مقاله به نقش محوری معلمان در ایجاد یک محیط مثبت و سازنده برای همکاری با والدین تأکید بشود و این فرآیند به عنوان راهی برای پیشرفت بهتر دانش آموزان و رفع چالشهای موجود معرفی شود.
دیدگاهتان را بنویسید