-
طرح درس نویسی برای معلمان شبیه داشتن یک دفتر پلنر هست که معلمان کمک میکند تا بدانند قراره هر جلسه چه مباحثی تدریس کنند ؟ از چه روش تدریسی استفاده میکنند؟ چه ابزار هایی به ما کمک میکند تا بتوانیم تدریس بهتری داشته باشیم و در آخر قرار است به چه اهدافی دست پیدا کنیم.
اگر هر معلم بتواند به این سوالات پاسخ دهد قطعا درک درستی از مفهوم طرح درس نویسی پیدا خواهد کرد.
-
طرح درس سبک ها و انواع مختلفی دارند که شامل:روزانه _ هفتگی _ ماهانه و سالانه هستند که هر معلم باید آنها را بشناسد و در پوشه های کلاسی خود انواع آن را داشته باشند.
و این موضوع یکی از پارامترهای مهمی است که راهبرهای آموزشی در بازدید از کلاس بر روی آنها تاکید دارند
-
بعد از اینکه تصمیم گرفتین چه مدل طرح درس را بنویسید . به سرفصل ها و بودجه بندی دروس نگاه کنید که حتما طرح درسی که مینویسید همگام با بودجه بندی باشد.
مثلا اگر قرار است هفته اول آبان ماه تا صفحه 18 ریاضی تدریس کنید. قطعا باید طرح درس ماه شما تا این صفحه باشد.
-
در تصور تمام معلمان فکر میکنن باید تمام مراحل را حفظ کنند درصورتی که یک معلم حرفه ای بدون نیاز به حفظ کردن تمام مراحل اصولی انجام میده.
گام اول: مشخصات کلی طرح درس بنویس که شامل : نام درس - نام معلم - موضوع تدریس- مدت زمان اجرا و.... میباشد
گام دوم: نوشتن اهداف کلی- جزیی و رفتاری یعنی به صورت کلی در پایان این تدریس میخواهیم که دانش آموزان به چه چیزی دست پیدا کنند. در اهداف جزیی برای هر قسمت میخواهیم ببنیم در یک مبحث کوچیک تر به چه چیزی قرار است برسند و در اهداف رفتاری به این میپردازیم که در پایان تدریس و آموزش آن موضوع چه رفتارهایی را مشاهده خواهیم کرد
گام سوم: ابزار و وسایل موردنیاز . یعنی برای تدریس مبحث موردنظر چه وسایلی لازم است که بتونیم تدریس بهتری صورت بگیرد و خوب است از ابزار و فناوری و بازی ها نیز استفاده کافی شود.
گام چهارم: روش تدریس یکی از بخش های مهمی هست که باید در روند طرح درس نویسی و همچنین اجرا به آن توجه شود. روش تدریس اصولی و درست به ما کمک میکند تا بتوانیم به اهداف کلی, جزی, رفتاری که در طرح درس نوشتیم دست پیدا کنیم.
گام پنجم: کارهای قبل تدریس؛هرمعلمی قبل تدریس باید پیش مقدمه ای برای بچه ها ایجاد کند تا زا همه لحاظ آمادگی لازم را پیدا کنند مثلا با یه شوخی و پرسش حال روحی و جسمانی بچه ها مطمئن شوند که حواس بچه ها متمرکز به او هستند.
گام ششم : ارزشیابی تشخیصی؛ یعنی قبل از تدریس مبحث جدید متوجه شویم که مبحث قبلی را که درس دادیم که ادامه مبحث تدریس امروز است را یاد گرفته اند و اگر فراموش کردن از این طریق برای آنها یادآوری شود.
گام هفتم: آماده سازی قبل تدریس درس؛از این طریق کم کم برای دانش آموزان یک رابطه ای بین محتوا جلسات قبل و تدریس درس جدید اجرا میکنیم
گام هشتم : ارائه تدریس؛ حالا شروع میکنیم به تدریس مبحث جدید که براساس آن در طرح درس اهداف و وسایل و... مشخص نموده ایم.
گام نهم: فعالیت تکمیلی؛اگر درسی که تدریس میکنید مباحث آن نیازمند تمرین و تکرار بیشتر است اینکار باعث میشود که کامل برای دانش آموزان درک عمیق تری صورت بگیرد.
گام دهم: ارزشیابی تکوینی ؛ این ارزشیابی به معلمان کمک میکند که مطمئن شوند تدریسی که انجام دادند به نتیجه مطلوب و خوبی رسیده اند.
-
برای دیدن نمونه کارهای بیشتر اینجا کلیک کنید
-
میتونی کارت را به ما بسپاری تا ما کارت را به بهترین نحو برات انجام بدیم.
اگر می خواهید می توانید روی ایکون رو به رو کلیک کنی و درخواستت را ثبت کنی.